Fejléc kihagyása

A helyi identitás és kohézió erősítése Hejőszalontán és környékén

Projekt azonosítószáma: TOP-5.3.1-16-BO1-2017-00002

Konzorciumvezető: Hejőszalonta Község Önkormányzata

Konzorciumi tagok: Hejőbába Községi Önkormányzat, Hejőkeresztúr Község Önkormányzata, Muhi Község Önkormányzata, Nagycsécs Község Önkormányzata, Nemesbikk Község Önkormányzata, Szakáld Község Önkormányzata

Támogatás összege: 34 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%.

A projekt megvalósítási időszaka: 2018.09.01-2022.07.31.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Konzorcium, Hejőszalonta Község Önkormányzata vezetésével, a Széchenyi2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében „A helyi identitás és kohézió erősítése Hejőszalontán és kornyékén” címmel támogatást nyert a TOP-5.3.1-16 kódszámú „A helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyú felhívás keretében.

A projekt alapvető célja a felhívással összhangban a helyi közösségek fejlesztése, mely elsősorban a települések, településrészek, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztését, a közösségi szerepvállalás erősödését jelenti.

A projekt elsődleges célja Hejőszalontán és környékén (Hejőbábán, Hejőkeresztúrban, Muhiban, Nagycsécsen, Nemesbikken és Szakáldon) a közösségi identitás és kohézió erősítése közösségi akciókkal, a lakosság bevonásával. A projekt során megvalósítandó programok erősítik a civil aktivitást, kialakulnak, illetve megerősödnek a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődés. A hátrányos helyzetű fiatalok esélyegyenlősége javul. A megvalósításban részt vállaló szakemberek képzettségi szintje nő, differenciálódik. A képzések és tréningek elősegítik a projekt programjainak hosszútávú hasznosulását, a szociális szolidaritás térnyerését.

A fejlesztés kiemelt célcsoportja a projektbe bevont településeken élő teljes lakosság, különös tekintettel a 10-18 éves korosztályra. A célcsoport elérése, bevonása toborzással, a program hatékony helyi kommunikációjával, közösségfejlesztők, oktatási intézmények segítségével történik

Tervezett tevékenységek:

Közösségi interjúk közösségi beszélgetések: A lakosság igényeit interjú és kérdőív formájában mérjük fel. A szakmai vezető és a helyi közösségfejlesztők segítségével történik a lakosság megszólítása, bevonása településenként. A közösségi beszélgetés a közösségi interjúk során szerzett tapasztalatok, feltáruló értékek és közösségi problémák nyilvánosságra hozatalát, közösségivé tételét és megbeszélését tartja szem előtt.

Közösségi felmérés: A közösségi felmérés helyi lakosok aktív részvételével megvalósuló, közösségfejlesztő aktivizáló módszer, amelyen keresztül mindenki megszólításra kerül a településen, s a közjóért cselekvők köre szélesedik. Kérdőívek, kiadványok segítségével mindenki megszólításra, bevonásra kerül.

Rendezvénynaptár és cselekvési terv készítése: A közösségi felmérés eredményeire épülő terv, amely nemcsak a településen élők szükségleteit, saját jövőjükre, településükre vonatkozó elképzeléseit tartalmazza, hanem amelyben a lakosok aktív szerepet is vállalnak a tervek megvalósításában. Továbbá rendezvénynaptár készül a projekt ütemezett megvalósításához.

A projekt által érintett településeken közösségi tevékenységek indítása: Történeti (történelmi, hagyományőrzés, kulturális területeken) feltárás, illetve az eredmények elérhetővé tétele a lakosság számára. Közösségek szomszédolása tervezett. Kiállítás megvalósítása, tankatalógus létrehozása, falukönyv, kalendárium létrehozása. Tanulókörök és részvételi fórumok megvalósítása a lakosság, illetve a célcsoport részvételével.

Információs pont kialakítása: A településen vagy településrészben széles hozzáférést biztosító, könnyen megközelíthető helyen lévő tájékoztatási pont, ahol megbízható és naprakész felvilágosítást adnak a települések életére hatást gyakorló legfontosabb közhasznú (helyi, köznapi, mindennapi, közérdekű, közösségi, általános) információkról

Közlekedésbiztonsági programok: A kevésbé gyakorlott biciklisták rövid elméleti és gyakorlati oktatás révén történő bátorítása felvértezése és ez által hozzájárulni a kerékpározás, mint mindennapi közlekedési alternatíva, illetve szabadidőtöltés elterjedésének elősegítéséhez.

Featured

Lakossági felhívás!

Az elmúlt időszakban jelentős számban történtek az ország területén gázelosztó vezetékek, gázcsatlakozó vezetékek és kiállások megsértésével, átvágásával kapcsolatos káresemények, közterületen út és közműépítési, feltárási és javítási munkálatok során, mind magánterületen tereprendezési , kertfenntartási munkálatok közben. illetve kertfenntartási munkálatok közben.

Az ilyen káresemények megelőzése érdekében felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az ingatlanokon végzett kertfenntartási és felújítá si munkálatok (különösen a magas fűben végzett fűkaszá lás, valamint épületszigetelési, karbantartási munkák) során fokozott figyelemmel legyenek a gázcsatlakozó és fogyasztói vezetékek elhelyezkedésére.

Featured

Tájékoztatás

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága idén is megrendezi Magyarország legnagyobb, több mint 100 éves múltra visszatekintő agrárgazdasági rendezvényét, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK).

Az esemény helyszíne és ideje:
Budapest, Hungexpo, 2015. szeptember 23-27. között.

Az OMÉK egyedülálló alkalom a kiállítók számára arra, hogy a terméküket, szolgáltatásaikat közel százezer látogatót vonzó eseményen mutathassák be. A kiállítók ezen túlmenően számos szakmai kísérőrendezvényen és programon vehetnek részt a vásár ideje alatt.
Fontos! A kiállítók számára megengedett az árusítás lehetősége is (18 kategóriában).
5 napos kiállítói díj 10.000 Ft (+ÁFA)-tól elérhető.
A rendezvényről, árukategóriákról, a kiállítás részleteiről bővebb információ: http://omek.itthon.hu/ oldalon található.

Tisztelt Érdeklődők!

Kérjük Önöket, hogy amennyiben felkeltette érdeklődésüket a vásár és részt kívánnak venni a rendezvényen, Nagycsécs Község Önkormányzatánál 2015. 06. 29. 10,00 óráig jelezzék részvételi szándékukat (név, telefonszám, e-mail).

Nagycsécs Község Önkormányzata

Ügyintézés

Elérhetőségek:

Nagycsécs Község Önkormányzata

Levelezési cím:
3598 Nagycsécs, Apponyi út 50.
Telefon: (49) 540-451
Fax: (49) 540-452
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.nagycsécs.hu

Ügyfélfogadási rend:

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK
13:00-16:00 Nincs ügyfélfogadás 8:00-12:00 Nincs ügyfélfogadás 8:00-12:00
13:00-16.00

Ügyintézők:
Adó- és pénzügyek
Hontiné Leskó Lilla
Telefon: 49/540-451
Fax: 49/540-452
Email:

Igazgatási, szociális és anyakönyvi ügyek
Sloszár Lajosné ügyintéző
Telefon: 49/540-451
Fax: 49/540-452
Email:

Ügyrendi Bizottság


Nagycsécs Község Önkormányzat Képviselő-testületének állandó bizottsága
Elnevezése: Ügyrendi Bizottság
Tagjai:
Leskó László elnök
Károly Péter tag
Kristóf Péter tag